Film

....provar lägga upp en film med, som ni ser är Betsy fullt upptagen med att städa efter dom små, men dom är duktiga att ta för sig....Vilja hjäper till - betsys egen nanny, hon kommer nog bli en bra fostrare snart, hon så mjuk och försiktig!
Är tyvärr inte riktigt överens med tekniken :-/ så här han ni länken ;O)
http://youtu.be/5Pke27mEgk4



3 veckor...drygt...

Magsjukan har drabbat oss...hela familjen så det har inte funnits någon ork till uppdatering, men nu kommer det :o)
3veckor som sagt och det är full rulle på dom små liven...vikten ligger nu mellan 1400-1600. Det är riktigt kul att studera dom, morrningar, lek och så medvetna dom är då nån kommer in i rummet, dom håller på att bli riktigt sociala varelser. 
Har sedan några dar introducerat dem för vanlig mat, först fattade dom inte nåt men fort så uppskattade dom den nya födan. Så nu ökas givan på eftersom och det är kul att se så ivriga dom blir, men då Betsy kommer så är det ju höjdpunkten förståss !!!  Har läst om tikat som kastar upp mat till sina valpar, men våran Betsy är nog för matsnål för det, jag får smygmata dom annars äter hon upp allt...
Tänkte bjuda på lite nya bilder....

Oj oj oj......Länge sen uppdatering...bjuder på lite bilder.....


2 veckor idag...

...alla valpar har nu öppnat sina ögon. Det är så kul att studera då dom stapplande går på benen, ramlar ibland...såå söta!
Klorna är klippta för första gången, det gick fint. Den vanliga klotången var alldeles för klumpig så, men det gick fin med våran nagel sax.
Dom väger nu mellan 950 och 1100gr .Runda och goa är dom.
Tänkte jag skulle fota och filma dom men jag och Fanny har varit på stallet ikväll så det får bli imorrn kanske...
//Loella

Film....


http://youtu.be/CX3Aseuldqo
 


Så här ser det ut nuförtiden då dom små lakritstrollen är hungriga.
Ena tiken håller på att öppna ögonen, och man kan se att det är på g på några till.
//Loella

1 Vecka idag....

Alla valparna växer bra, jag har vägt dom idag och nu ligger dom mellan 640-780gr. Så dom har redan dubblat sin vikt dom flesta i alla  fall.
Annars är allt som  vanligt dom äter, sover coh Betsy sköter sitt jobb som han ska!
Ibland på dagarna  låter det som vi har ett gäng nymfparakiter där på övervåningen, tack och lov är det lungt på nätterna än så länge i alla fall...då liggger Betsy hos dom hela natten.
Det blir inga bilder idag....
//Loella

Tack för alla gratulationer och lyckönskningar !!!

Dom små liven växer så det knakar, och Betsy är hungrig som bara den, hon kommer ner till oss allt oftare nu.
Vilja har fått komma och hälsa på bebisarna, eller egentligen tror jag att hon har fått hela tiden, men försiktig som hon är så har hon väl inte tyckt att det vart läge. Betsy brydde sig inte det minst om att hon snusade på hennes valpar, hon gick t.o.m och lämnade Vilja där.

Har börjat fundera på namn till kullen....tänkte köra tema.
Ett förslag är rockartister.... ett annat läskeblask-kullen, Pepsi,zingo,champis,pommac,dr pepper,fanta,cola,trocadero osv....ett annat lite lustigt har varit invånarnamnen på dom som bor i våran lilla by, ex annika,sture,essard,donald,lisa,birger,gösta,kennert...finns fler, vi är drygt 30st i byn...;O)
franska viner.....Tar tacksamt emot förslag !!!

Tänkte ni skulle få njuta av lite valpbilder...

Halsband...

Jag hade förberett med halsband men dom visade ju sig vara på tok för stora än så länge...men jag har bara märkt 3 valpar dom andra går att skilja på.
En tik är helt svart, den andra har vitt på bröstet.
En hane har lite mer vitt på bröst, en har bara en fläck, tre av hanarna har jag märkt och den sjätte hanen är omärkt, den som typ ingen navelsträng har, för det finns ingen nu.
Men det blir ju att märka alla strax så jag slipper vända på dom för att se vem som är vem...

Har vägt dom idag med och alla har ökat i vikt, känns skönt! Men Betsy har ju legat med dom hela tiden så jag trodde då inte annat, och alla valpar verkar så pigga !
Födelse vikten låg mellan 310-375, vägt med digitalvåg så för de som sprattlade är det lite ungefärligt ;O)

Även Betsy blev vägd idag, jag tyckte att hon blivit så tunn. Hon är tillbaka exakt som innan. (Tänk om det var så för en själv;-) jajja)  Men det är tur att hon äter med god aptit då hon har många att mata.

Annars flyter allt på som det ska. Betsy har på eget initiativ tittat ner till oss några gånger idag, och det är ju trevligt, men så får hon bråttom upp igen....

//Loella


Bilder...


8 valpar blev det....

Betsy hat fått 8 valpar 6 hanar och 2 tikar. Hon har varit så duktig, fast det tog ganska lång tid.
03.40kom första valpen och sista 12.20, lägger in mer exakta uppgifter sen.

Alla valparna har hon fött fram lätt, det som har varit jobbigt för henne antar jag att det har varit ganska långt mellan valparna. Jag som läst massor trodde att jag skulle få hjälpa till att torka nån valp, kanske gnugga lite extra,ta bort nån hinna, men jag har i princip inte behövt göra nåt.

Första valpen som kom följde inte moderkakan med, så det tog ett tag innan hon tog av navelsträngen, men därefter var det som att hon visste precis vad hon skulle göra. Jag hade ju tänkt att hon inte skulle få äta alla moderkakor, men eftersom jag tänkte att jag hjälper bara till om jag ser att det behövs så hörde jag bara ett glufsande efter varje valp, så Betsy åt alla kakor...

Efter 6.e valpen trodde jag halverst att det var klart, hon flämtade något med låg rätt lungt annars, så gnydde hon till och ut kom den, glupsk som hon är slukade hon moderkakan och bet av navelsträngen alldeles för nära valpen så det ville inte sluta blöda, försökte sätta klämma men den lossnade bara, blev till att ta hjälp av maken och knyta igen med en tråd, men inte så lätt då det bara finns en halv cm kvar, men det gick.  Tänkte att 1 tsk blodförlust eller vad det kan ha varit är ju inte så bra för en så liten kropp, men då jag släppte tillbaka han var han då en väldigt kavat kille som klättrade över sina 6 syskon fram till maten. 

Kände sen på magen och tyckte nog att det kändes som det kan vara en till, men Betsy la sig lungt helt utsträckt och diade, litade inte på hennes lung så jag satt kvar och efter ca 1,5 timme till tvärreste hon sig och ut ploppade en till.  Då var jag mer beredd, men fick ändå dra upp lite navelsträng ur munnen på henne och hålla emot så gick det fint.

Har tagit lite bilder som jag lägger upp sen, det är bara så svårt att få bra bilder på svarta hundar.(Fast3 av dem har lite vitt på bröstet)
Jag tycker det har varit en helt fantastisk upplevelse och jag måste erkänna att det har varit svårt att lämna dem ifred i valp lådan, men Betsy sköter dem utmärkt...

Nu är det dags för Betsy att få gå ut en sväng och se till att hon får dricka och så, jag tror hon skulle ligga kvar hur länge som helst om inte jag "drog" ut henne,  det syns att hon tycker att det är skönt att komma ut, men sen har hon bråttom tillbaka.
//Loella



5 Valpar hittills....

3 hanar och 2 tikar har kommit hittills, men det verkar inte vara klart än. runda och pigga valpar, Betsy har varit så duktig occh fixat allt själv....alla är svarta utom en hanne som har en vit strimma på bröstet, ganska markerad.
Jag får mig lite frukost nu, har ju varit vaken sen halv fyra nu. uppdaterar senare.

Än har inget hänt....

....Betsy har dragit  sig undan till valprummet på övervåningen, tempen har stigit till 37.5 nu, tittar till henne titt som tätt och  hör hur hon bäddar....man får nog förbereda sig på en till vaken natt, tror snart jag måste försöka få ut henne en kortis och kanske få i henne nått gott och energi givande. Hon åt lite yougurt med druvsocker och ägggula tidigare kanske det funkar igen. Annars är ju det som hon varit mest förtjust i snö och har varit ett bra tag, då får hon i sig lite vätska i alla fall, det är som ett okontrollerat begär ser det ut som, vad heter det.... graviditets noja över att äta saker....
//Loella

tigrerade....

...har sovit en stund med Betsy, hade det jättejobbigt med alla valpar som kröp under täcket, det var fullt med katter som blandade ihop Betsys valpar med tigrerade kattungar....riktigt skönt att vakna...:O)
Har pratat med veterinären om råd ifall det skulle bli komplikationer eller om jag bara vill ringa och fråga nåt och det var inga problem, han har jour dygnet runt och finns ju inte allför långt bort om det skulle behövas.
Har blivit lite ängslig över allt jag googlat om tikar som går övertiden ofta får komplikationer osv....
Jättetrevlig veterinär, ville jag skulle ringa imorgon även om allt gått bra och berätta hur många det blev...han gissade att hon skulle valpa ett dygn efter tempsänkningen, alltså mitt i natten då.  Bara passa på och vila så mycket jag kan då, jag och Betsy.
//Loella

Äntligen händer det nåt i alla fall.....

Vaknade kl tre inatt av att Betsy vankade av och an och flåsade (det gjorde tyvärr Tilly med(vaknade allstså). Väl uppstigen tempade jag henne och den hade då sjunkit till 36.8, skönt att det börjar hända nåt men även lite pirrigt...
För en halvtimma sen hade den stigit till 37.3...Alex är snäll och hjälper mig med Tilly, då just idag var det ingen som kunde vara barn vakt....typiskt...
Men nu ska Tilly gumman sova och har jag tur kanske stefan kan komma hem lite tidigare, vi vill ju få vara ostörda då det väl sätter igång......
/loella

I väntans tider....

Betsy är nu ganska rund om magen, men i övrigt är hon ganska pigg. Hon vill inte vara ute så länge nu och det är inte så mycket fart på henne som det brukar vara.  Har tempat henne i drygt en vecka, hon pendlar en halv grad, hoppas det sätter igång snart.....Söndag hade hon ju tiden ute, men hon parades 2 gånger så om det var först andra gången det blev nåt har hon tiden ute idag.  Igår kväll putsade jag på klorna, jag vill hålla dom korta och inte så vassa, sen fick hon även duscha, hon luktade inte så gott i skägget och så är det lite jobbigt för henne att tvätta sig där bak....
Betsy är rätt så rund om magen nu som ni kan se, men annars så mår hon bara fint, lite jobbigt ser det ut att vara, hon vill inte vara ute så länge....Tiden var ute i söndags, men hon parades ju 2 gånger så kanske var det på andra gången det blev och då är det ju idag hon har tiden ute....
Igår kväll putsade jag på klorna lite , vill ju hålla dom korta och inte så vassa, sen fick hon även duscha, skägget luktade inte så gott och så har hon ju lite jobbigt att nå baken ;O)
Har tempat henne i drygt en vecka nu men inte sett någon temp sänkning, hon har legat ganska jämnt hela tiden bara en halv grads variation, nu längtar vi verkligen på att se några tecken på att det sätter igång.....//Loella

RSS 2.0